В умовах карантину роботодавці здебільшого вжили такі заходи передбачені законодавством, як надання працівникам щорічних основних та додаткових відпусток, інших оплачуваних відпусток, передбачених законодавством, надання відпусток без збереження заробітної плати за заявою працівників, встановлення працівникам неповного або скороченого робочого часу, запровадження роботи змінами, тимчасове запровадження дистанційної або надомної роботи або введення простою.

Однак, залишились і ті підприємства, установи та організацій які не можуть забезпечити дистанційний режим роботи та вимушені продовжити роботу в умовах карантину.

Для таких підприємств, установ та організацій Київська міська державна адміністрація (далі – КМДА) надала наступні рекомендації з організації роботи своїх працівників для недопущення виникнення та розповсюдження випадків захворювання на коронавірусу.

Серед профілактичних та протиепідемічних заходів керівники підприємств установ, організацій можуть вжити такі заходи:

  1. задіяти за наявності службовий транспорт для організованого перевезення працівників на їхні робочі місця;
  2. забезпечити вхідний санітарний контроль на підприємство;
  3. проводити роз’яснювальну роботу з працівниками щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;
  4. забезпечити працівників, які мають найбільший контакт із відвідувачами, засобами індивідуального захисту (із розрахунку: 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити контроль за дотриманням правил;
  5. забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, як мінімум 1 метра або встановити захисні екрани для захисту працівників;
  6. збільшити кратність проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях, особливо в місцях найбільшого контакту з поверхнями: ручки дверей, місця загального користування, санвузли, тощо);
  7. дотримуватися нормативних показників температури повітря та забезпечувати наскрізне провітрювання приміщень;
  8. не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;
  9. виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб із ознаками захворювання;
  10. у разі виявлення працівника з ознаками респіраторного інфекційного захворювання, вжити заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок заклад охорони здоров’я;
  11. обмежити масові заходи в закритих приміщеннях;
  12. забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо);
  13. забезпечити медичні пункти (за наявності) необхідними засобами та обладнанням (термометрами, бактерицидними випромінювачами, дезінфекційними та антисептичними засобами, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту тощо).

Ще одним заходом може стати щоденний моніторинг стану здоров’я працівників на підприємствах та в офісах шляхом проведення щоденного вимірювання температури тіла працівників безконтактними термометрами не рідше ніж 2 рази на день і, при виявленні осіб з гострими респіраторними захворюваннями та підвищенням температури тіла, сприяти їх обстеженню та лікуванню у визначених для цього медичних закладах.

Насамкінець, для відвідувачів підприємств, установ та організацій, які продовжують свою роботу в умовах карантину за рекомендаціями КМДА найдоцільнішим буде проведення вхідного санітарного контролю шляхом щоденного візуального огляду та за необхідності проведення їх температурного скринінгу, а також забезпечення відвідувачам доступу до стандартних дезінфекційних засобів.



Читайте також: